Zijn jouw voeten klaar voor de winter?

Het is al heel gewoon voor ons om een aantal keren per dag onze handen te wassen. En bijna iedereen poetst, flost of stokert ook zeker een keer per dag zijn tanden. Maar wie besteedt er dagelijks aandacht aan zijn of haar voeten? 


Tot nu toe staan de meeste mensen niet vaak stil bij het belang van goede hygiëne van de voeten. En de mensen die dat wel doen beginnen daar vaak pas mee als het al “een beetje laat is” en ze klachten hebben waarmee ze bij een pedicure of ander professionele voetverzorger terecht komen.


Toch is het belangrijk om ook je voeten dagelijks aandacht te geven en goed schoon en droog te houden. Op deze manier voorkom je gemakkelijk veel voorkomende problemen zoals schimmelinfecties aan je voeten of teennagels. Bekende schimmelinfecties zijn bijvoorbeeld kalknagels (een schimmel die onder de nagel groeit en de nagel aantast) of zwemmerseczeem (een schimmel die zorgt voor een rode kriebelende en schilferende huid op je voeten of tussen je tenen). 


Gewoon dagelijks goed je voeten wassen en drogen en behandelen met een natuurlijk product tegen overmatige schimmelgroei, zoals FunghiClear, kan veel problemen voorkomen. Niet alleen in de zomer (als we onze flipflops uit de kast halen), maar juist ook in de winter als we onze dikke sokken en warme schoenen weer aantrekken. Dit is juist belangrijk voor mensen die veel op “risicoplaatsen” komen zoals de gemeentschappelijke badruimtes op de sportvereniging, de gym, het zwembad of zelfs onze eigen badkamer. Schimmels laten sporen achter (net als alle andere paddestoelen) en die kunnen soms jaren later weer tot leven komen. FunghiClear zorgt er voor dat het oppervlak van de voet en de huid onder de teennagel niet aantrekkelijk zijn voor deze schimmels om overdadig te groeien (de schimmel gaat als het ware zich liever ergens anders vestigen)


Kortom, zorg dat je deze winter geen schimmelinfectie oploopt of laat groeien, dan kan je volgend jaar zo weer het strand op!Terug naar blog
  • Manuka

  • Mint

  • Lavendula

  • Basil

Talk about your brand

Share information about your brand with your customers. Describe a product, make announcements, or welcome customers to your store.